12-09-2018

Restaurant Herregårdskælderen på Sønderskov Slot

Onsdag d. 12. september 2018.

Fredag d. 21. september er det. Den aften skal jeg til Sønderskov Slot.

Nu vil jeg fortælle historien om hvorfor – og hvordan:

I marts i år havde jeg billeder med på Sydjysk Kunstforenings censurerede Forårsudstilling i GALLERI 46 i Holsted.

5 billeder sendte jeg ind, alle med motiverne frugt&grønt. Alle 5 billeder blev udstillet. Jeg var glad. Og jeg var glad - og stolt over, at man havde brugt et af mine billeder til udstillingsplakaten.

Udstillingen sluttede, og jeg hentede mine 5 billeder.

Midt i maj blev jeg ringet op af en dame, som sagde, at hun havde set mine billeder i GALLERI 46.

 Hendes mand havde en lille café, om jeg havde lyst til at udstille i den. Der var ikke plads til så mange billeder, en 8-10 stykker. Det havde jeg lyst til. Der var noget med et koncept: ”Kunstner Middag”, hvor den, der udstillede, ville have indflydelse på menuen, måtte invitere fem gæster med og skulle fortælle lidt om sig selv og sine billeder. Vi aftalte, at jeg pr. mail fik de nærmere detaljer.

Det viste sig, at den lille café var Restaurant Herregårdskælderen på Sønderskov Slot.

Det var rigtig sjovt - og spændende for mig at erfare. Jeg har nemlig udstillet der før:

I skoleåret 2007/08 havde jeg billeder med i Brørupskolernes Kunstforening. Deltagernes billeder cirkulerede året igennem på skolerne – og de blev brugt i billedkunsttimerne.

Det hele sluttede af med udstilling på Sønderskov Slot. Børnenes tegninger var også udstillet. Det var dengang også frugt&grønt-billeder, jeg havde med. Og sjovt var det at se mine tomater gengivet fint af en skoleelev.

Kok og chef Preben Madsen overtog Herregårdskælderen i 2009. Det var altså ikke i hans restaurant, vi, udstillerne, dengang nød et lille måltid.

Men nu d. 21. september 2018: Menuen, som jeg måtte have indflydelse på: Det måtte gerne være noget med fisk, foreslog jeg.

Nu har Preben Madsen sammensat en flot fiskemenu med spændende tilbehør, der relaterer til mine billeder, - som har været på væggene i Restaurant Herregårdskælderen siden først i august:

 

 Kunstner Middag

 


 

Spændende kunst i Herregårdskælderen

Kirsten Kjær Larsens malerier kan ses i sensommeren 2018.

Kirsten kommer den 21. september og fortæller om hendes malerier.

Denne aften serverer vi en menu efter kunstnerens ønske,

 og med inspiration fra hendes malerier.


 


 

Klokken 18.00

Snacks

    NV L´Intruso Brut Spumante – Piemonte


 

Menu og vine


 

Kold tomatsuppe med sensommerurter, crouton med tomatsalsa og bagt tomat med basilikum

 2015 Mahana Gravity Sauvignon Blanc, Nelson, NZ


 

Limemarineret havtaske med agurker, salater, limeskum og sprødt

2017 Pinot Grigio La Cappuccina, Veneto


 

Varmrøget torsk med vandmelon, ærteskud og ærter

2015 Riesling Lieu Dit Muehlforst, Hunawihr, Alsace


 

Stegt rødtunge på spinat med variation af peberfrugter

2014 Chardonnay Le Bruniche, Tenute Nozzole, Toscana


 

4 lokale oste med oliven

2017 Vouvray, Ets. Guy Saget, Loire


 

Brombærskum i sprødt horn

Æble is med brombærsorbet

Æbleterrine med honningsyltede brombær

2014 Maury Vin Doux Naturel, Mas Lavail, Roussillon


 

Pris. kr. 595.-
 

Herregårdskælderen

Tlf. 75 38 38 45