Galleri-dagbog.

22-06-2022

Onsdag d. 22. juni 2022

Det er på søndag d. 26. juni 2022 : Tørning Mølle danner rammen om "KUNSTENS DAG".

Hvert år i juni har der været arrangeret en dag med udstilling af malerier og anden kunst på det dejlige sted med sø og lysegrøn skov .

I mange år stod deltagerne ved søen og malede. Hvis det regnede, rykkede man ind i den gamle lade. Senere blev der udstillet og malet i selve Møllen, som nu af sikkerhedsmæssige grunde ikke må benyttes. Dengang hed det "Malernes dag"
I år er det arrangement nr. 18. Jeg har været med i alle årene. De to seneste år fik Corona sat en kæp i hjulet, - men nu på søndag, d. 26. juni 2022 inviteres til KUNSTENS DAG. kl. 11 - 15. Udstilling og stande findes i Kultur- og Aktivitetsladen og i Møllerens Bolig. Jeg er at finde på stand nr. 4 i Møllerens Bolig. Der er gratis adgang.
Et år malede jeg Mølledammen.
18-06-2022

Lørdag d. 18. juni 2022.

I dag er der kommet et nyt afsnit i PALETTEN. 

Læs det gerne!

Jeg satte det også ind på min facebook-side.

31-05-2022

Tirsdag d. 31. maj 2022.

I morgen  - 1. juni. Redigering. 

Sommer i Danmark er det - med væld af farver.

28-05-2022

Lørdag d. 28. maj 2022.

Nu da jeg havde fundet det gamle maleri fra Hejlsminde nor frem - med Rasmus Borks fiskerhus, kiggede jeg lidt videre i de gamle, gemte oliemalerier - og fandt dette: - Igen med motiv fra Hejlsminde.

Her er det stranden ved Lillebælt, vores strand dengang, - med stenene, vi fangede krabber fra; - der er den karakteristiske, store, sorte sten, jeg husker så godt.

Her ved stenene havde min far sørget for, at der var en sandsti at følge, til vandet blev dybere, og man kunne svømme. Og her ved stenene kunne vores lille, grønne båd fint lægge til. 

11-05-2022

Onsdag d. 11. maj 2022.

Her er Rasmus Borks fiskerhus. Jeg har - for mange år siden - siddet lige der ved Hejlsminde nor og malet det. 

 At det gamle maleri kommer frem nu, skyldes min kære veninde fra dengang i Hejlsminde, Lis. For et par dage siden satte jeg et andet billede fra Hejlsminde nor på Facebook. Lis kommenterede det lille maleri - med de smukkeste ord fra vores barndom sammen der. Det fik mig til at finde det gamle billede af Rasmus' fiskerhus frem igen.

 I Hejlsminde havde fiskerne deres huse liggende helt ud til vandet i Æ Mind', som  Hejlsminde nor bare hed.

Her ved Æ Mind' kunne man købe skrubberne til aftensmaden. Jeg skulle altid have 4 skrubber med hjem, når jeg hentede for min mor. "Hvor meget koster de?" spurgte jeg. "Du kan give mig en daler!", var svaret. Det har været i begyndelsen af 1950-erne.

Det var sjovt og spændende at bade der ved Æ Mind' - til en forandring fra stranden og Lillebælt, som vi ellers havde lige uden for døren. Vandet i Æ Mind' var mudret, bunden utydelig, og der blev hurtigt dybt der ved broen. Vi legede, svømmede og dykkede - en lille flok børn på eventyr. Og Lis og jeg var bedsteveninder.

Stadig husker Lis og jeg sammen vores fælles barndom i Hejlsminde ved Æ Mind' -  med største glæde.